Soms komt het voor dat volwassenen een nare ervaring hebben gehad met een hond of dat ze door hun omgeving of cultuur bang gemaakt zijn voor honden. Angst voor honden is heel onprettig, vooral omdat honden veel voorkomen in het straatbeeld.

Bij angst maakt het lichaam stresshormonen aan die het angstgevoel bepalen.
Die hormonen veroorzaken hartkloppingen, darmkrampen, een verhoogde bloeddruk, transpiratie en een versnelde ademhaling. Kortom een onplezierige ervaring, vooral wanneer de bron voor deze angstgevoelens overal aanwezig is.

Vaak is de angst voor honden gebaseerd op onvoldoende of verkeerde kennis over honden. Door verkeerd te reageren op honden lokken mensen juist het gedrag op van honden waar ze bang voor zijn en wat de situatie weer verergerd. 
Met de juiste informatie kan een groot deel van de angst weg worden genomen. Daarnaast moet worden geleerd hoe men wel of niet op honden moet reageren.

Doctor Dog leert mensen stap voor stap hoe een hond denkt, voelt en handelt en waarom hij soms reageert zoals hij reageert.
Daarnaast wordt geleerd hoe je ervoor zorgt dat de hond je negeert en hoe je met lichaamstaal een hond op afstand houdt. Indien gewenst wordt ook gewerkt aan het directe contact met de hond.
Home
Doctor Dog
Doctor Dog
Copyright 2012    ISIS    All rights Reserved
Website under construction
Home    Contact     Vind een professional                                                                                                                                              
Home
Contact
Organisatie    Log in    Disclaimer
Lees onze disclaimer